Tratamente Neconventionale pentru Durerile de Spate

Exista oameni care au convingerea ca, in general, organismul este capabil sa se vindece singur fara sa aiba nevoie de prea multe tratamente sau proceduri medicale invazive. Acesti oameni se orienteaza catre alternativa tratamentelor neconventionale naturiste pentru a vindeca durerile de spate si a reduce cat mai mult simptomele sciaticii. Sunt cateva lucruri banale pe care le putem face in viata de zi cu zi pentru a evita crizele sau a reduce cat mai mult frecventa lor.

Importanta Vitaminelor si a Mineralelor pentru a Reduce Durerile de Spate

Remedii Benefice

Stim cu totii ca exercitiile fizice sunt vitale pentru musculatura si flexibilitatea spatelui si deci pentru evitarea crizelor si durerilor de spate, dar ce parerei ai despre yoga? Yoga este o activitate care imbunatateste flexibilitatea naturala a corpului si fortifica organismul. Un studiu recent a aratat ca, prin practicarea exercitiilor yoga, cei care sufereau de dureri de spate au manifestat o scadere a intensitatii si frecventei crizelor de sciatica, tocmai datorita abilitatii yoga de a mari stabilitatea generala a organismului.

Un alt tratament non-invaziv si cat se poate de natural pentru durerile de spate este terapia prin masaj. Aceasta este foarte potrivita pentru oamenii care sufera de atacuri de sciatica acute si pentru cei care experimenteaza crize cronice de durere in zona de jos a spatelui. Si pentru femeile insarcinate, a caror coloana vertebrala este solicitata suplimentar prin adaugarea unor kilograme in plus intr-o perioada scurta de timp si prin modificarea centrului de greutate, un masaj gentil in partea de jos a spatelui va fi deosebit de placut si de benefic.

Cateva modificari ale obiceiurilor alimentare zilnice pot contribui major la eliberarea de durerile de spate intr-un mod natural. Cauta in mod special diete care contin alimentare cu rol de a reduce inflamatia. Acest gen de diete se axeaza pe evitarea alimenetelor care ar putea contribui la inflamare, cauzand astfel durerea. Dieta te invata de asemenea care dintre alimente ajuta la reducerea inflamatiei. Alimente de acest gen sunt: nucile, pestele, grasimile si uleiurile sanatoase, diferite feluri de fructe de padure si, desigur multa apa.

Pentru cei care sufera de atacuri acute de sciatica, am cateva sfaturi orientative care va vor ajuta sa reduceti durerile in perioadele de criza:

Cu toate ca, atunci cand te doare spatele sau experimentezi simptomele sciaticii, este cel mai bine sa te vada un doctor, nu este intotdeauna necesar sa iti umpli organismul cu chimicale cum sunt analgezicele. Poti face alegeri naturale care te vor ajuta sa atenuezi intensitatea durerilor si sa reduci frecventa aparitiei acestora, introducand cateva schimbari simple in modul tau de viata, cum ar fi practicarea regulata a exercitiilor fizice si imbogatirea alimentatiei zilnice cu elementele benefice despre care am dicutat.